Ontdek nu de 5 verschillende covering rubberbase kleuren van LAKKIE.

Wat is een rubberbase coat?

Wat is een rubberbase coat?

Een rubberbase coat is een basis laag die je op je nagels aanbrengt. Door de flexibele laag van de rubberbase coat blijft de nagel beter beschermd tegen breken en scheuren. De flexibele laag buigt mee met de nagel, waardoor de natuurlijke nagel goed beschermd blijft. Het zorgt ook voor een optimale hechting aan de nagelplaat. Heb je nu last van hele platte of dunne nagels? Met de rubberbase coat kun je ook een natuurlijke bolling op jouw nagels maken. 

Ontdek nu de 5 verschillende covering rubberbase kleuren van LAKKIE.

Wat is dan eigenlijk het verschil tussen een gewone base coat en een rubberbase coat? 

Voordat je jouw favoriete kleur gellak aanbrengt moet je natuurlijk eerst een base coat aanbrengen. Hierdoor kan de gellak kleur goed hechten en kun jij langer van je manicure genieten. Maar welke moet je nu kiezen? Een (rubber)base coat beschermt ten allen tijde de nagel en het voorkomt verkleuring van de natuurlijke nagel. De rubberbase coat heeft ten opzichte van de gewone base coat een hogere viscositeit en is wat dikker. Hiermee kun je ook een natuurlijke bolling op de nagel creëren. Heb jij last van snel loslatende gellak en wil het niet goed hechten? Dan kun je beter kiezen voor een rubberbase coat. De rubberbase coat is zo samengesteld dat het dezelfde werking heeft als een primer en een base coat in één. En dat in combinatie met de hoge viscositeit zorgt voor een optimale hechting. Wanneer je beschadigde of geribbelde nagels hebt, kun je ook beter voor de rubberbase coat gaan. Dit zorgt er namelijk voor dat de oneffenheden worden opgevuld waardoor je weer een egale nagel creëert. 

Covering rubberbase coat. Voor de perfecte nude kleur nagels.

En wat is er nu zo speciaal aan een gekleurde rubberbase coat?

Er zijn heel veel voordelen aan een gekleurde rubberbase coat. Ben jij gek op de nude look, dat is dit zeker een optie. Twee dunne laagjes aanbrengen en afmaken met een topcoat maakt jouw look helemaal compleet. Dit is trouwens ook heel handig wanneer je wat minder tijd hebt voor een manicure, maar toch niet niks op je nagels willen dragen. En om ook wat extra stevigheid te bieden aan de natuurlijke nagel. Ook kun je een gekleurde rubberbase coat gebruiken om er een french manicure mee te maken of je kunt er fantastische nail art op maken. Tot slot is het ook heel handig wanneer je een dunne of lichte kleur gellak hebt. Dit zorgt voor een egale ondergrond. Let op, dat de kleur van de gekozen gellak wel een beetje beïnvloed kan worden door de kleur van de rubberbase. 

Een covering rubberbase coat in combinatie met nail art swirl

Ontdek hier alle base coats, rubberbase coats en de top coats.

Terug naar blog