Gellak aanbrengen

​Gellak aanbrengen, hoe kun je dit het beste doen?

Het aanbrengen van gellak kan wat tijd kosten, maar met de juiste stappen en benodigdheden kun je langer genieten van een prachtige manicure. Deze handleiding helpt je om stap voor stap gellak aan te brengen op je eigen nagels of die van iemand anders. Zorg ervoor dat je alle benodigde materialen bij de hand hebt voordat je begint. Let's get LAKKIE!

Wat heb je nodig?

- Uv/led nagel lamp

- Basecoat

- Gellak kleur

- Topcoat

- Nagelvijl

- Bokkepootje

- Ontvetter/ aceton

- Nail wipes

- Nagelriemolie 

Vijl je nagels in een mooie nagelvorm. Dit doe je met een nagelvijl. Er zijn veel verschillende nagelvormen, lees ook het blog bericht over welke nagelvorm het beste bij jouw past.

Stap 1: Vijl je nagels in de gewenste vorm. Lees hier meer over verschillende nagelvormen.

Duw je nagelriemen terug met een bokkepootje. Doe dit voorzichtig om te voorkomen dat je nagelriemen stuk gaan of gaan irriteren.

Stap 2: Duw je nagelriemen wat terug door middel van een bokkepootje. 

Maar je nagel schoon met een nail wipe en aceton. Zorg ervoor dat je nagel helemaal pluis en stof vrij is voordat je gellak gaat aanbrengen.

Stap 3: Ruw met een grove nagelvijl de bovenkant van jouw nagels wat op. Dit doe je, zodat de gellak beter aan jouw nagel hecht en je er langer plezier van hebt. Maak nu jouw nagels schoon met een ontvetter. Doe een beetje ontvetter of aceton op een nailwipe en maak ook goed de randen schoon. Zorg ervoor dat de nagels helemaal vrij zijn van stof en pluisjes. 

Laat tussen elk laagje aangebrachte gellak 60sec. de gellak uitharden onder de nagellamp

Stap 4: Begin met een basecoat. Dit kan een normale basecoat zijn, een rubber basecoat, een covering rubberbasecoat of .evt een BIAB applicatie.  Breng een laagje aan en let erop dat je ongeveer 1 mm afstand houdt van je nagelriemen. Wil je dat de laag wat mooier aansluit bij de nagelriemen, gebruik dan een dun penseel, maar zorg ervoor dat de gellak niet in contact komt met je huid. Neem tijdens het aanbrengen van de basecoat (en de daarop volgende laagjes) ook goed de voorkant mee. Dit noemen wij ook wel de nagel sealen. Hiermee voorkom je dat er lucht onder de gellak komt, en het blijft hierdoor ook veel beter zitten. Belangrijke stap dus. Vervolgens laat je dit laagje uitharden onder de uv/lamp.

Breng nu een dun laagje aan van de gellak kleur naar jouw keuze. Houdt hier ook rekening mee met de afstand van de nagelriemen.

Stap 5: Breng nu een dun laagje aan van de gellak kleur naar jouw keuze. Houdt hier ook rekening mee met de afstand van de nagelriemen. Gebruik anders weer een dun penseel om de gellak bij de nagelriemen mooi te laten aansluiten. Let er op dat de gellak niet in contact mag komen met de huid. Zorg ervoor dat je ook hier bij elk laagje de voorkant goed sealt. Laat vervolgens dit laagje weer uitharden onder de nagellamp. Herhaal deze stap tot dat je de perfecte dekking hebt. Let er wel op dat je echt dunne laagjes aanbrengt, i.p.v. hele dikke lagen. Dikke lagen gellak wordt vaak snel lelijk en kan ook gaan ribbelen, zonde van al je werk dat je erin stopt.

Zorg ervoor dat je ook hier bij elk laagje de voorkant goed sealt. Laat vervolgens dit laagje weer uitharden onder de nagellamp. Herhaal deze stap tot dat je de perfecte dekking hebt. Let er wel op dat je echt dunne laagjes aanbrengt, i.p.v. hele dikke lagen. Dikke lagen gellak wordt vaak snel lelijk en kan ook gaan ribbelen, zonde van al je werk dat je erin stopt. 

Ben je tevreden met het resultaat? Breng dan de no wipe topcoat aan en laat ook dit laagje gellak uitharden onder de uv/led lamp. Dit kan natuurlijk een glanzende topcoat zijn, maar ook een matte topcoat.

Stap 6: Ben je tevreden met het resultaat? Breng dan de no wipe topcoat aan en laat ook dit laagje gellak uitharden onder de uv/led lamp. Dit kan natuurlijk een glanzende topcoat zijn, maar ook een matte topcoat.

En tot slot verzorg je je nagelriemen met wat nagelriemolie. Met het kwastje kun je gemakkelijk rondom de nagel gaan om de olie aan te brengen. Nadat je het op elke vinger hebt aangebracht masseer je de olie goed in, zodat deze goed indringt. Het beste is om 2x per dag nagelriem olie aan te brengen.

Stap 7: En tot slot verzorg je je nagelriemen met wat nagelriemolie. Met het kwastje kun je gemakkelijk rondom de nagel gaan om de olie aan te brengen. Nadat je het op elke vinger hebt aangebracht masseer je de olie goed in, zodat deze goed indringt. Het beste is om 2x per dag nagelriem olie aan te brengen.

Viel best mee toch? En vergeet niet, practice makes perfect! 

Kun je niet wachten om te beginnen met gellak? Bekijk snel de LAKKIE'S:

De LAKKIE kleuren

- Basecoats en topcoats

- Let's get LAKKIE Gellak starterset