Gellak verwijderen

Gellak verwijderen, hoe kun je dit het beste doen?

Gellak van je nagels verwijderen blijft altijd een vervelend klusje om te doen, maar neem hier wel de tijd voor en doe het met beleid. Ga je te hardhandig te werk of neem je er niet voldoende de tijd voor, dan heb je een grote kans dat je nagels beschadigen. Wat resulteert naar dunne, brosse en snel brekende nagels. Lees voordat je de gelnagellak gaat verwijderen van je nagels de volgende stappen goed door.

 Stap 1 van het verwijderen van de gellak is om de  toplaag met een grove vijl eraf te vijlen. Dit is een belangrijke stap, omdat de aceton hierdoor beter kan doordringen door de gellak.

Stap 1 van het verwijderen van de gellak is om de  toplaag met een grove vijl eraf te vijlen. Dit is een belangrijke stap, omdat de aceton hierdoor beter kan doordringen door de gellak.

Het is belangrijk om je nagelriemen goed te beschermen met nagelriemolie. Door de aceton zullen ze snel uitdrogen.

Waneer je de toplaag eraf hebt gevijld is het belangrijk om de nagelriemen te beschermen. Door de aceton zullen ze snel uitdrogen, dus gebruik voordat je je vingers gaat inpakken wat nagelriemolie. Geen nagelriemolie in huis? Smeer dan wat vaseline op je nagelriemen.

Doordrenk een wattenschijfje helemaal met aceton. Leg dit op je nagel en wikkel je vinger in met aluminiumfolie. Laat dit 15 minuten intrekken.

Voor het verwijderen van gellak is het belangrijk om aceton te gebruiken. Nagellak remover alleen is niet sterk genoeg om gellak te verwijderen. Doordrenk een wattenschijfje of een nailwipe helemaal met aceton. Leg dit vervolgens op je nagel en wikkel je vinger rondom in met aluminiumfolie. Pas deze stap toe bij elke nagel. Laat dit minimaal 15 minuten intrekken.

Haal na 15 minuten de folies er met een draaiende beweging af. Vervolgens zie je dat de gellak aan het loslaten is.

Haal na 15 minuten de folies er met een draaiende beweging af. Vervolgens zie je dat de gellak aan het loslaten is. 

Met een bokkepootje kun je voorzichtig de gellak van de nagel af duwen. Wees voorzichtig om beschadiging aan je nagels te voorkomen!

Nu kun je met een bokkepootje voorzichtig de gellak van de nagel af duwen. Wees voorzichtig bij deze stap, om beschadiging aan je nagels te voorkomen! Krijg je het er niet gemakkelijk af? Ga dan geen kracht zetten om de gellak te verwijderen, maar herhaal de vorige stappen. Doordrenk weer een wattenschijfje of nailwipe met aceton en leg deze op je nagel. Wikkel vervolgens je nagel weer in met aluminiumfolie en laat dit 15 minuten intrekken. 

Je kunt er ook voor kiezen om een laagje (covering) rubberbase te gebruiken, zodat je de kans op het breken of scheuren van je nagels verkleint.

Wanneer alles eraf is kun je eventueel je nagels weer bijknippen/ vijlen in de gewenste lengte en vorm. Heb je even geen zin in een nieuw kleurtje? Dan kun je er ook voor kiezen om een laagje (covering) rubberbase te gebruiken, zodat je de kans op het breken of scheuren van je nagels verkleint. 

Door het gebruik van aceton drogen je nagelriemen erg uit. Door je nagelriemen met olie te masseren zorg je voor goede hydratatie en zullen ze weer snel herstellen.

En vergeet tot slot niet om je nagels nog even te verzorgen met een nagelriemolie. Door het gebruik van aceton drogen je nagelriemen erg uit. Door je nagelriemen met olie te masseren zorg je voor goede hydratatie en zullen ze weer snel herstellen.