Een licht grijze kleur gelnagellak met een glittertje er doorheen

Wat is gellak?

Gellak, waarom wil je dit gebruiken?

Zie jij ook altijd van die mooie verzorgde handen en nagels voorbij komen, en dat je dan denkt, dat wil ik ook. Heb je zelf last van nagels die altijd afbreken of nagellak dat na een dag dragen al helemaal afgebladderd is? Dan is gellak de perfecte oplossing voor je! En je hoeft er niet perse voor naar de salon, maar kan dit ook gewoon thuis doen.

LAKKIE Shining Sand is een mooie nude keur met een zacht glittertje er doorheen.

Maar wat is gellak?

Gellak of gelnagellak is een combinatie van stoffen die je moet uitharden onder een UV/LED lamp. Hierdoor blijft de lak minimaal 2 weken op je nagels zitten. Een voordeel van gellak is dat het niet schadelijk is voor je nagels. Ook is de lak beter bestand tegen krassen en stoten, waardoor je nagels ook minder snel zullen breken. Gellak is veel dikker dan nagellak, en is in het begin even wennen met het lakken ervan. Verder kun je gellak gebruiken op zowel natuurlijke nagels als kunstnagels. Ook is gellak een soak off product. Dit betekend dat je het product van je nagels laat afweken inplaats van eraf te vijlen. Let wel altijd op dat gellak op de juiste wijze verwijderd moet worden, anders heb je alsnog kans dat je je nagel beschadigd. 

3 prachtige blauwe gellak kleuren met een shimmer.

Oke, klinkt goed allemaal, maar wat zijn nu echt de voor- en nadelen?

De voordelen:

  • Gellak blijft minimaal 2 weken perfect zitten op je vingernagels en op je teennagels wel tot 6 weken. 
  • Gellak is veel beter bestand tegen krassen of stoten dan nagellak. Hierdoor zullen je nagels minder snel breken.
  • Gellak is niet schadelijk voor de natuurlijke nagel.
  • De gellak is droog wanneer deze onder de lamp is uitgehard. Dus je hoeft niet meer net als bij nagellak een half uur met je handen staan wapperen. 
  • Het stinkt ook minder dan normale nagellak. 
  • Je kunt er fantastische nail art mee maken, en dus langer van je creatie genieten. 
  • Net als bij nagellak heb je keuze uit ruim honderden kleuren en glitters.

De nadelen:

  • Het is wat duurder in aanschaf dan gewone nagellak. Als je gebruik wilt maken van gellak heb je in eerste instantie een UV/LED lamp nodig, een ontvetter, pluisvrije doekjes, een base coat, een kleur naar keuze en een topcoat. 
  • Het kost wel wat extra tijd om het aan te brengen en het eraf te halen. 

Conclusie:

Het is wel een kleine investering in geld en tijd, want met een manicure ben je al snel een uur bezig. Maar daarvoor heb je wel heel lang plezier van je mooie nagels, dus dan is dat beetje extra werk het zeker waard! Enthousiast geworden? Bekijk hier de LAKKIE’S.​

Een licht grijze kleur gelnagellak met een glittertje er doorheen 

Terug naar blog