Wat is cat eye gellak?

Wat is cat eye gellak?

Wat is cat eye gellak?

Cat eye gellak lijkt heel erg op normale gellak, het verschil zit er in dat in cat eye gellak stukjes metaal verwerkt zit. Klinkt heel ingewikkeld? Dat valt reuze mee. Omdat er stukjes metaal in de gellak verwerkt zit kun je met een magneet prachtige effecten creëren.

LAKKIE Cateye Winter Dream is een gellak met kleine stukjes metaal erin. Na het aanbrengen van de gellak (voor het uitharden) kan je doormiddel van een magneet verschillende effecten/ patronen creëren op de nagel. Cateye Winter Dream is een mooie Paarse kleur gellak.

Hoe breng je cat eye gellak aan?

Voordat je begint aan jouw cat eye manicure is het handig om alvast alle benodigdheden erbij te pakken. 

Heb jij alles klaar staan? Dan kunnen we beginnen.

  • Vijl als aller eerste je nagels in de gewenste vorm. 
  • Duw met een bokkepoot je nagelriemen wat terug. 
  • Ruw daarna met een grove vijl de bovenkant van je nagels op. Dit doe je, zodat de gellak beter aan jouw nagel hecht en je er langer plezier van hebt. 
  • Maak nu jouw nagels schoon met een ontvetter. Doe een beetje ontvetter of aceton op een nailwipe en maak ook goed de randen schoon. Zorg ervoor dat de nagels helemaal vrij zijn van stof en pluisjes. 

 

Nu zijn jouw nagels helemaal klaar om er gellak op aan te brengen.

- Begin met een (rubber)base coat. Breng een laagje aan en let erop dat je ongeveer 1 mm afstand houdt van je nagelriemen. Neem tijdens het aanbrengen van de basecoat (en de daarop volgende laagjes) ook goed de voorkant mee. Dit noemen wij ook wel de nagel sealen. Hiermee voorkom je dat er lucht onder de gellak komt, en het blijft hierdoor ook veel beter zitten. Belangrijke stap dus. Vervolgens laat je dit laagje uitharden onder de uv/lamp.

  • Breng nu een dun laagje aan van de cat eye gellak aan. Houdt hier ook rekening mee met de afstand van de nagelriemen en dat je de voorkant goed sealt. Laat vervolgens dit laagje weer uitharden onder de nagellamp. 
  • Nu komt de belangrijkste stap, de stap waarbij je de magneet gaat gebruiken om het cat eye effect te creëren. Breng een nog een laagje cat eye gellak aan en hard deze laag nog niet uit. Nu houdt je de magneet ongeveer 5 seconden boven de nagel, tot dat je het gewenste effect hebt. En daarna hard je de laag uit onder de lamp. Doe dit nagel voor nagel.  
  • Let er wel op dat je echt dunne laagjes aanbrengt, i.p.v. hele dikke lagen. Dikke lagen gellak wordt vaak snel lelijk en kan ook gaan ribbelen, zonde van al je werk dat je erin stopt. 

Ben je tevreden met het resultaat? Breng dan de no wipe topcoat aan en laat ook dit laagje gellak uitharden onder de uv/led lamp. Breng daarna nog wat nagelriemolie aan en masseer dit goed in.

Wil je ook aan de slag met cat eye gellak? Shop hier alle cat eye gellak kleuren.

LAKKIE Cat Eye Blue is een gellak met kleine stukjes metaal erin. Na het aanbrengen van de gellak (voor het uitharden) kan je doormiddel van een magneet verschillende effecten/ patronen creëren op de nagel. Cat Eye Blue is een mooie blauwe kleur gellak.

Terug naar blog