Wat is blooming gel, en hoe gebruik je het?

Wat is blooming gel, en hoe gebruik je het?

 

Wat is blooming gel, en hoe gebruik je het?

Met blooming gel kun je in een handomdraai toffe nailart creëren. Het is een doorzichtige lak, wat er voor zorgt dat de kleur(en) die je op deze laag aanbrengt laat uitvloeien. 

Als je het voor het eerst probeert is het misschien nog even zoeken hoe het voor jou het beste werkt, maar wanneer je de blooming gel door hebt kun je er prachtige nailart creaties mee maken. 

 Creëer gemakkelijk toffe nailart creaties met de blooming gel van Lakkie gellak.

Hoe gebruikt je de blooming gel?

Je begint zoals je met elke manicure routine begint. 

  • Vijl als aller eerste je nagels in de gewenste vorm. 
  • Duw met een bokkepoot je nagelriemen wat terug. 
  • Ruw daarna met een grove vijl de bovenkant van je nagels op. Dit doe je, zodat de gellak beter aan jouw nagel hecht en je erg langer plezier van hebt. 
  • Maak nu jouw nagels schoon met een ontvetter. Doe een beetje ontvetter of aceton op een nailwipe en maak ook goed de randen schoon. Zorg ervoor dat de nagels helemaal vrij zijn van stof en pluisjes. 

 

Nu zijn jouw nagels helemaal klaar om er gellak op aan te brengen. 

  • Begin met een (rubber)base coat. Breng een laagje aan en let erop dat je ongeveer 1 mm afstand houdt van je nagelriemen. Neem tijdens het aanbrengen van de basecoat (en de daarop volgende laagjes) ook goed de voorkant mee. Dit noemen wij ook wel de nagel sealen. Hiermee voorkom je dat er lucht onder de gellak komt, en blijft hierdoor ook veel beter zitten. Belangrijke stap dus. Vervolgens laat je dit laagje uitharden onder de uv/lamp. 
  • Breng nu een dun laagje aan van de gellak kleur naar jouw keuze. Houdt hier ook rekening mee met de afstand van de nagelriemen en dat je de voorkant goed sealt. Laat vervolgens dit laagje weer uitharden onder de nagellamp. Herhaal deze stap tot dat je de perfecte dekking hebt. 

Let er wel op dat je echt dunne laagjes aanbrengt, ipv hele dikke lagen, omdat je zo hoopt sneller klaar de zijn. Dikke lagen gellak wordt vaak snel lelijk en kan ook gaan ribbelen, zonde van al je werk wat je erin stopt. 

  • Breng nu een laagje van de blooming gel aan en hard deze laag niet uit. Breng de gellak kleur aan met een nailart penseel of een dotting tool. Wacht met uitharden van deze laag tot dat de blooming gel zijn werk heeft gedaan en je helemaal tevreden bent met het design. 
  • Na het uitharden van de blooming gel laag kun je te topcoat aanbrengen. Breng de no wipe topcoat aan en laat ook dit laagje gellak uitharden onder de uv/led lamp. 

Creëer in een handomdraai marble nailart met de blooming gel van lakkie gellak 

Extra tips:

- Warm van te voren de gellak wat op, door het flesje goed tussen je handen te rollen. Hierdoor wordt de gellak wat vloeibaarder en zal deze beter uitvloeien. 

- Breng niet een mega dikke laag blooming gel aan.

- Oefening baart kunst

 

Ben je ook helemaal enthousiast geworden over de blooming gel?

Shop hier de blooming gel

Veel lak plezier gewenst!

Terug naar blog