Mag je gellak dragen als je zwanger bent?

Mag je gellak dragen als je zwanger bent?

Mag je gellak dragen als je zwanger bent?

Als je zwanger bent, zijn er veel dingen waar je rekening mee moet houden als het gaat om je gezondheid en welzijn. Eén vraag die vaak opkomt bij zwangere vrouwen is of het veilig is om gellak op je nagels te dragen. Lees snel verder om alles te weten over gellak tijdens jouw zwangerschap.

 

Is gellak dragen tijdens mijn zwangerschap veilig?

Over het algemeen is het gebruik van gellak veilig tijdens de zwangerschap. De chemische stoffen die worden gebruikt in gellak zijn over het algemeen niet gevaarlijk voor de gezondheid van een zwangere vrouw en haar baby. De belangrijkste zorg is meestal het inademen van de dampen van de nagellak, dus zorg ervoor dat je in een goed geventileerde ruimte bent wanneer je de gellak opdoet.

Er zijn echter wel een paar zaken waarmee je rekening moet houden als je gellak op je nagels wilt dragen tijdens de zwangerschap:

 

- Vermijd gellak op basis van aceton

Sommige gellakken bevatten aceton, wat een potentieel gevaarlijke chemische stof is. Probeer gellakken te vermijden die aceton bevatten, of die een hoog percentage aceton hebben.

 

- Kies voor een veilig merk (LAKKIE is daar zeker geschikt voor)

Er zijn veel veilige en natuurlijke merken die gellak aanbieden zonder schadelijke chemicaliën. Kies voor een gellak die speciaal ontworpen is voor zwangere vrouwen of een merk dat bekend staat om hun natuurlijke en veilige formules.

 

- Beperk het gebruik van gellak

Hoewel gellak veilig is tijdens de zwangerschap, is het nog steeds het beste om het gebruik te beperken. Het inademen van de dampen van nagellak (of de remover) kan schadelijk zijn voor de gezondheid van de moeder en de baby. Zorg er daarom voor dat je in een goed geventileerde ruimte bent en probeer het gebruik te beperken tot een keer per maand.

 

- Verwijder de gellak voor de bevalling

Hoewel het veilig is om gellak te dragen tijdens de zwangerschap, is het een goed idee om de gellak te verwijderen voordat je gaat bevallen. Dit is omdat artsen en verpleegkundigen je nagels nauwlettend in de gaten moeten houden tijdens de bevalling om veranderingen in kleur en zuurstofniveaus te kunnen opmerken.

 LAKKIE Gellak Porcelain Blue. Een perfect donker blauwe kleur gelnagellak.

In het algemeen is gellak veilig te gebruiken tijdens de zwangerschap, maar het is belangrijk om voorzichtig te zijn en te kiezen voor veilige en natuurlijke formules. Houd je nagels in goede conditie door ze regelmatig te verzorgen, en geniet van een mooie, gepolijste look terwijl je je kleintje draagt!

Veilig en zorgeloos gellak dragen tijdens jouw zwangerschap? 

Ontdek hier alle LAKKIE kleuren

Terug naar blog