Gellak in de zomer: tips voor beachproof nagels

Gellak in de zomer: tips voor beachproof nagels

Het is volop zomer en dat betekent dat onze teennagels weer gezien mogen worden. Je wilt natuurlijk dat jouw nagels helemaal beachproof zijn deze zomer, en hoe kan dat beter dan met gellak? Maar hoe zit het eigenlijk met gellak en zonlicht? Kun je met gellak zwemmen? Waarom verkleurt gellak in de zon? Kan gellak tegen warmte? In deze blog geven we je alle tips en antwoorden.

Ik zal je meteen geruststellen: gellak in de zomer is natuurlijk geen probleem, maar er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden.

Nagels lakken in de zon

Met mooi weer wil je natuurlijk buiten zitten, maar het is geen goed idee om je nagels te doen onder direct zonlicht of UV-licht. Het zonlicht hardt namelijk de gellak uit voordat je zelfs maar de kans krijgt om het aan te brengen. Als je kwastje of de gellak in het potje is uitgehard door de zon, kun je het product helaas niet meer gebruiken. Binnen je nagels lakken dus! En mocht je denken ik ga mijn nagels wel in de schaduw lakken, ook daar is uv-licht.

Ook binnen moet je nog opletten voor de zon. Ga niet bij een raam lakken, want uv- licht komt gewoon door je raam heen. 

 

Kan ik zwemmen met gellak en is gellak bestand tegen zeewater?

Het is lekker weer buiten, en je zoekt wat verkoeling op en wilt gaan zwemmen. Maar kun je eigenlijk wel met gellak zwemmen? Het antwoord is ja! Gellak is bestand tegen water, dus je kunt er gerust mee zwemmen in zwembaden of in de zee. Het vormt een beschermende laag over je nagels en biedt enige weerstand tegen externe invloeden, waaronder zeewater. Het is echter belangrijk om te weten dat je de eerste 48 uur na het aanbrengen van je manicure iets voorzichtiger moet zijn. De gellak heeft namelijk wat extra tijd nodig om volledig uit te harden. Als je dus op strandvakantie gaat, raden we aan om je nagels minstens twee dagen van tevoren te lakken, zodat je je tijdens je vakantie geen zorgen hoeft te maken over je nagels.

 

Waarom verkleurt gellak?

Wat goed is om te weten is dat sommige kleuren gellak kunnen verkleuren door zonlicht. Dit komt door bepaalde pigmenten die in de gellak zit. De meest voorkomende kleuren die gevoeliger voor zonlicht zijn, zijn roze tinten en neon kleuren. Gebruik daarom een goede topcoat die de gellak beschermd tegen uv- straling. De no wipe topcoat van LAKKIE biedt in ieder geval een goede bescherming tegen de zonnestralen. 

 

 

De gelnagellak topcoat van Lakkie gellak is een no wipe topcoat en berschermd tegen uv- licht

 

Kan gellak tegen warmte?

Over het algemeen kan gellak goed tegen normale zomerse temperaturen. Echter, extreme hitte kan de duurzaamheid van de gellak beïnvloeden. Langdurige blootstelling aan directe hitte, zoals hete voorwerpen of langdurig zonnebaden, kan leiden tot vervaging of het afbladderen van de gellak. Om de levensduur van je gellak te verlengen, is het verstandig om je nagels te beschermen tegen overmatige warmte.

 

Waarom gaat mijn gellak er zo snel af in de zomer?

De versnelde slijtage van gellak in de zomer kan verschillende oorzaken hebben. Ten eerste kan overmatige blootstelling aan zonlicht de gellak aantasten, waardoor deze sneller afbladdert. Daarnaast kunnen zomerse activiteiten zoals zwemmen, tuinieren en buiten sporten de gellak beschadigen, vooral wanneer je nagels veel in contact komen met water, vuil of ruwe oppervlakken. Transpiratie en de natuurlijke oliën van je huid kunnen ook de hechting van de gellak verminderen. Om de duurzaamheid van je gellak in de zomer te verbeteren, kun je extra voorzorgsmaatregelen nemen, zoals het dragen van handschoenen tijdens ruwe activiteiten.

Dus, terwijl je geniet van de zomerse dagen en je nagels laat schitteren met gellak, onthoud deze waardevolle tips om je manicure te beschermen. Maak je geen zorgen over zwemmen, zonlicht of verkleuring - met de juiste zorg en voorzorgsmaatregelen, blijven jouw gellaknagels stralend deze zomer, zodat je de show kan stelen met jouw beachproof nagels.

Shop hier de mooiste gellak kleuren voor de zomer!

Terug naar blog