Gellak, zon, zee en strand. Nagelproblemen in de zomer

Gellak, zon, zee en strand. Nagelproblemen in de zomer

Het is volop zomer en dat betekent ook dat de teennagels weer gezien mogen worden. Je wilt natuurlijk dat jouw nagels helemaal beachproof zijn deze zomer, en hoe kan dat dan anders dan met gellak. Maar gellak en zonlicht, is dat een goede combinatie? Kan je met gellak zwemmen? Waarom verkleurd mijn gellak in de zon? Kan gellak tegen warmte? Lees snel verder voor alle tips en antwoorden.

Ik zal je meteen uit jouw nachtmerrie halen, gellak in de zomer is natuurlijk geen probleem, maar er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden.

 

Nagels lakken in de zon

Met mooi weer wil je natuurlijk buiten zitten, maar niet wanneer jij je nagels gaat doen. Door zonlicht/ uv- licht hard de gellak uit, voordat je überhaupt de kans krijgt om het aan te brengen. Wanneer je kwastje of de gellak in het potje is uitgehard kun je het product weggooien, want deze kun je dus niet meer gebruiken. Binnen je nagels lakken dus! En mocht je denken ik ga mijn nagels wel in de schaduw lakken, ook daar is uv-licht.

Ook binnen moet je nog opletten voor de zon. Ga niet bij een raam lakken, want uv- licht komt gewoon door je raam heen. 

 

Kan ik zwemmen met gellak?

Het is lekker weer buiten, en je zoekt wat verkoeling op en wilt gaan zwemmen. Kan je met gellak zwemmen? Natuurlijk kun je met gellak zwemmen! Gellak is bestand tegen water, dus je kunt er gewoon mee zwemmen in zwembaden of in de zee. Houdt er wel rekening mee dat je de eerste 48 uur iets voorzichtiger moet zijn, nadat jij je manicure hebt aangebracht. De gellak heeft net een beetje extra tijd nodig op volledig uit te harden. Ga je dus op strandvakantie? Lak 2 dagen van te voren jouw nagels, zodat je je tijdens je vakantie niet meer druk hoeft te maken over jouw nagels. 

 

Waarom verkleurd mijn gellak?

Wat goed is om te weten is dat sommige kleuren gellak kunnen verkleuren door zonlicht. Dit komt door bepaalde pigmenten die in de gellak zit. De meest voorkomende kleuren die gevoeliger voor zonlicht zijn, zijn roze tinten en neon kleuren. Gebruik daarom een goede topcoat die de gellak beschermd tegen uv- straling. De no wipe topcoat van LAKKIE biedt in ieder geval een goede bescherming tegen de zonnestralen. 

 

 

De gelnagellak topcoat van Lakkie gellak is een no wipe topcoat en berschermd tegen uv- licht

 

Terug naar blog