Vrolijke color blocking nails. Nailart die je ook thuis kunt doen. Deze zomer nailart bestaat uit blauwe gellak, oranje gellak, paarse gellak en zwarte gellak. De nailart zijn allemaal gekleurde blokken. Gemaakt met de nailart penselen set van LAKKIE

Gellak aanbrengen, hoe doe je dat eigenlijk?

Gellak aanbrengen, hoe doe je dat eigenlijk?

Gellak aanbrengen op jouw eigen nagels is niet heel moeilijk, maar in het begin heeft het wel wat oefening nodig. Waar begin je en wat heb je nodig?

Let's get LAKKIE gellak startersset. Dit is een complete startersset om thuis een perfecte manicure te kunnen doen. Het pakket bent de volgende inhoud: uv led lamp nageldroger, gellak lamp,  gellak basecoat, gellak topcoat, 1 LAKKIE kleurtje en een nagelvijl.

Voordat je begint aan jouw manicure is het handig om alvast alle benodigdheden erbij te pakken. 

  • Een uv/led lamp/ nagellamp
  • Een nagelvijl
  • Een bokkepoot
  • Nail wipes
  • Een ontvetter/aceton
  • Basecoat
  • Gellak kleurtje
  • Topcoat
  • Nagelriemolie 

Heb jij alles klaar staan? Dan kunnen we beginnen.

Vijl als aller eerste je nagels in de gewenste vorm. Duw met een bokkepoot je nagelriemen wat terug. Ruw daarna met een grove vijl de bovenkant van je nagels op. Dit doe je, zodat de gellak beter aan jouw nagel hecht en je er langer plezier van hebt. Maak nu jouw nagels schoon met een ontvetter. Doe een beetje ontvetter of aceton op een nailwipe en maak ook goed de randen schoon. Zorg ervoor dat de nagels helemaal vrij zijn van stof en pluisjes. 

Gellak aanbrengen doe je in een paar simpele stappen. Vijl je nagels in de gewenste vorm. Duw je nagelriemen wat terug. Ontvet je nagels. Breng een basecoat aan. Breng de gellak kleur aan. Sluit af met een gellak topcoat

Nu zijn jouw nagels helemaal klaar om er gellak op aan te brengen.

Begin met een (rubber)base coat. Breng een laagje aan en let erop dat je ongeveer 1 mm afstand houdt van je nagelriemen. Neem tijdens het aanbrengen van de basecoat (en de daarop volgende laagjes) ook goed de voorkant mee. Dit noemen wij ook wel de nagel sealen. Hiermee voorkom je dat er lucht onder de gellak komt, en het blijft hierdoor ook veel beter zitten. Belangrijke stap dus. Vervolgens laat je dit laagje uitharden onder de uv/lamp.

Breng nu een dun laagje aan van de gellak kleur naar jouw keuze. Houdt hier ook rekening mee met de afstand van de nagelriemen en dat je de voorkant goed sealt. Laat vervolgens dit laagje weer uitharden onder de nagellamp. Herhaal deze stap tot dat je de perfecte dekking hebt. 

Let er wel op dat je echt dunne laagjes aanbrengt, i.p.v. hele dikke lagen. Dikke lagen gellak wordt vaak snel lelijk en kan ook gaan ribbelen, zonde van al je werk dat je erin stopt. 

Ben je tevreden met het resultaat? Breng dan de no wipe topcoat aan en laat ook dit laagje gellak uitharden onder de uv/led lamp. Breng daarna nog wat nagelriemolie aan en masseer dit goed in.

Viel best mee toch? En vergeet niet, practice makes perfect! 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

- Wat is gellak?

Nagelvormen

- Rubber basecoats

Terug naar blog