Hema vrije gellak kopen

Alles wat je moet weten over HEMA vrije gellak

Alles wat je moet weten over HEMA- vrije gellak

Hallo nagelliefhebbers! Wanneer je al wat langer met gellak bezig bent en je er wat dieper induikt, ben je vast wel eens de term HEMA vrije gellak tegen gekomen. Wat is het stofje HEMA wat in gellak zit en is het echt zo schadelijk? Lees snel verder of shop meteen HEMA vrije gellak.

Donker roze gellak met glitters, Hema vrije gellak

Wat is de stof HEMA in gellak?

HEMA staat voor Hydroxyethyl Methacrylate, een chemische verbinding die vaak wordt gebruikt in traditionele gellakformules. Het is een belangrijk ingrediënt, omdat het de gellak flexibel maakt en zorgt voor een perfecte hechting aan de nagel. Hoewel het in veel gellakproducten aanwezig is, kan het bij sommige mensen allergische reacties veroorzaken, zoals bijvoorbeeld: roodheid, jeuk en zwelling. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van HEMA-vrije gellak, een alternatief dat geschikt is voor mensen met gevoelige huidtypes.

Is gellak met HEMA schadelijk?

Wanneer je met gellak werkt is het vooral heel belangrijk dat je op je nagel werkt, en zorgt dat de gellak niet in contact komt met je huid. Dus lak niet te dicht op je nagelriemen, en laat de lak goed uitharden. Ook is het belangrijk om hygiënisch te werken en je nagel tools goed schoon te houden. Wanneer je deze punten goed opvolgt zou het gebruik van gellak geen probleem moeten zijn. Maar als voorkomen beter is dan genezen, dan is het vermijden van HEMA de gouden regel wanneer je merkt dat je huid niet zo blij is met je gebruikelijke nagelroutine. 

HEMA vrije gellak

Wat zijn de voor- en nadelen van HEMA vrije gellak?

  • Het vermijden van HEMA vermindert de kans op allergische reacties.
  • HEMA-vrije gellakformules zijn vaak milieuvriendelijker, omdat ze minder schadelijke chemicaliën bevatten. Dit is niet alleen goed voor je huid/ nagels, maar ook voor het milieu.
  • Omdat HEMA-vrije gellak nog niet zo wijdverspreid is als traditionele gellak, kan het zijn dat de kleur variaties beperkter zijn. 

Donker grijze gellak met gouden glitters, Hema vrije gellak

In de wereld van nagelverzorging is er geen 'one-size-fits-all'. Het kiezen voor HEMA-vrije gellak is een persoonlijke keuze, afhankelijk van je behoeften en voorkeuren. Het is belangrijk om te ontdekken welke producten het beste passen bij jouw huidgevoeligheid. Of je nu de voorkeur geeft aan de duurzaamheid van traditionele gellak of de huidvriendelijkheid van HEMA-vrije formules, er is voor elk wat wils om prachtige nagels te creëren. Het belangrijkste is: lees je goed in, vraag advies aan je nagelstyliste en volg de instructies van de producten goed op.

Shop hier de HEMA vrije gellak van LAKKIE

Terug naar blog