Ben jij gek op roze nagels? Probeer dan eens deze fel roze Gellak kleur Pink Power

Is er een minimumleeftijd voor het gebruik van gellak?

Is er een minimumleeftijd voor het gebruik van gellak?

Ben je nog onder de 18 jaar en wil je graag gellak of kunstnagels uitproberen? Of ben je een ouder die zich afvraagt of er een minimumleeftijd is voor het gebruik van deze nagelproducten? Lees verder en vind alle informatie die je nodig hebt over het gebruik van gellak en andere nagelproducten op jonge leeftijd. 

Wat is gellak?

Gellak is een nagellak soort die alleen onder UV-licht uithardt en langdurige resultaten biedt. Het wordt vaak aangebracht in salons, maar het kan ook thuis worden gebruikt met een UV-nagellamp. Gellak kan enkele weken blijven zitten en is moeilijker te verwijderen dan gewone nagellak.

Groovy Purple is een zomerse paarse kleur gellak. Heb jij deze kleur al in je gellak collectie? 

Is er een minimumleeftijd voor het gebruik van gellak/ kunstnagels?

Er is geen wettelijke minimumleeftijd voor het gebruik van gellak in Nederland. Sommige salons kunnen echter een minimumleeftijd hanteren vanwege mogelijke gezondheidsrisico's, zoals blootstelling aan UV-licht. Het kan zijn wanneer je te vaak op de verkeerde manier in contact komt met uv-licht dat het oogschade kan veroorzaken. Om dit probleem op te lossen kun je ook overwegen om een uv beschermende bril te gebruiken. Het is belangrijk om de richtlijnen van de salon te volgen en eventuele vragen te stellen die je hebt over de veiligheid en het gebruik van gellak, voordat je het laat aanbrengen. Net als bij gellak is er geen wettelijke minimumleeftijd voor het gebruik van kunstnagels in Nederland. Kunstnagels zijn kunstmatige nagels die op de natuurlijke nagel worden aangebracht. Ze kunnen gemaakt zijn van acryl, gel of vezels en worden vaak aangebracht in salons. Wel moet je opletten dat ook bij kunstnagels wordt je blootgesteld aan uv-licht, maar ook aan chemicaliën en de kans op nagelbeschadiging is met kunstnagels wat groter.

Conclusie:

Zolang de producten op de juiste en veilige manier gebruikt worden, is er geen probleem om gellak te gebruiken onder de 18 jaar.

Er zijn enkele belangrijke dingen om in gedachten te houden als je deze nagelproducten wilt gebruiken. 

Gellak en kunstnagels kunnen chemicaliën bevatten die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid als ze niet op de juiste manier worden gebruikt. 

En kunnen ze de natuurlijke nagels beschadigen als ze niet op de juiste manier worden aangebracht of verwijderd. Het is daarom belangrijk om de richtlijnen van de salon te volgen en eventuele vragen te stellen die je hebt over de veiligheid en het gebruik van deze nagelproducten. 

Wil je zelf thuis gellak aanbrengen, dat kan natuurlijk ook, maar lees je van te voren goed in hoe je de producten moet gebruiken. Zo kun jij probleemloos genieten van langdurige prachtige nagels!

Kun je niet wachten om te beginnen?

 Bekijk hier alle LAKKIE kleuren

 Lees hier alles over het aanbrengen en verwijderen van gellak

 

Heb jij al tie dye nailart geprobeerd te maken? Deze vrolijke zomerse gellak kleuren kun je echt super met elkaar combineren

Terug naar blog