Alle antwoorden op je vragen over BIAB (Builder in a Bottle) voor prachtige nagels

Alle antwoorden op je vragen over BIAB (Builder in a Bottle) voor prachtige nagels

Alle antwoorden op je vragen over BIAB (Builder in a Bottle) voor prachtige nagels

Ontdek BIAB, oftewel Builder In A Bottle. BIAB is voor degene die opzoek is naar extra versteviging en bescherming van de natuurlijke nagel. Met deze Builder In A Bottle gel creëer je niet alleen een goede basis voor gellak, maar kun je ook kleine verlengingen en correcties uitvoeren. Lees verder en vind alle antwoorden op je vragen over BIAB.

Wat is precies BIAB?

Builder in a Bottle (BIAB) is een sculpting/ bouw gel met de eigenschappen van acryl. Het wordt gebruikt om de natuurlijke nagels te verstevigen, te verlengen of oneffenheden te corrigeren. Het biedt een langdurige en sterke nagelbehandeling. Je kunt BIAB gebruiken als basis en daarover een gellak kleur lakken, maar je kunt ook alleen de BIAB kleur op je nagels doen.

Waarom is BIAB zo goed?

BIAB biedt meerdere voordelen. Het is duurzaam en bestand tegen splijten, chippen en afbrokkelen, waardoor het langer meegaat dan traditionele gellak. Het is ook flexibeler dan acryl, waardoor het minder vatbaar is voor breken. Bovendien zorgt het voor een natuurlijk ogende nagel met een dunne maar sterke overlay.

Is BIAB op je eigen nagel?

Ja, BIAB wordt rechtstreeks op je natuurlijke nagels aangebracht. Het is ontworpen om de natuurlijke nagel te versterken en te verlengen, waardoor het een uitstekende optie is voor diegenen die hun natuurlijke nagels willen behouden maar extra stevigheid en lengte willen.

Hoe lang gaan BIAB nagels mee?

Met de juiste applicatie en zorg kunnen BIAB nagels tot wel vier weken meegaan voordat bijwerken nodig is. De duurzaamheid kan variëren afhankelijk van factoren zoals de groeisnelheid van je nagels en je dagelijkse activiteiten.

Wat is het verschil tussen een (rubber) basecoat en BIAB?

Een traditionele (rubber) basecoat wordt gebruikt als een basis bovenop de natuurlijke nagel om deze te verstevigen. BIAB daarentegen is een combinatie van gel en acryl. Het is dikker en sterker dan gewone (rubber) basecoat en biedt meer duurzaamheid en bouwcapaciteit. Verder kan je met BIAB veel beter de oneffenheden wegwerken. Op beide producten kun je daarna een gellak kleur aanbrengen. 

Is BIAB beter dan gellak?

Of BIAB beter is dan gellak hangt af van je voorkeuren. Beide hebben voor en nadelen, en met allebei krijg je prachtige verzorgde nagels. Wanneer je hele dunne brosse nagels hebt is BIAB vaak beter dan traditionele gellak, omdat het een dikkere laag biedt die de nagels versterkt en langer meegaat. Gellak kan gemakkelijker chippen en slijten wanneer je hele dunne flexibele nagels hebt, en met BIAB creëer je een dikkere laag die de nagels beter beschermt. Wanneer je hele platte, gebroken of vervormde nagels hebt, kun je dit doormiddel van BIAB ook beter opvullen en vormen. Gellak is over het algemeen veel makkelijker en sneller aan te brengen, voor BIAB heb je wel iets meer kennis en ervaring nodig. Ook is gellak wat makkelijker te verwijderen, omdat dit soak off is. De meeste BIAB producten moet je eraf vijlen. 

Waarom is BIAB zo duur?

Hoewel BIAB duurder is dan traditionele gellak, zijn er goede redenen voor de hogere prijs. Ten eerste is de formule van BIAB geavanceerder en duurder om te produceren. En wanneer je voor een professionele BIAB behandeling gaat in een salon moet je vaak ook iets meer betalen dan een gellak behandeling. Dit komt doordat een BIAB behandeling wat meer expertise vereist, omdat de manier van aanbrengen anders is dan een gewone gellak behandeling. De duurzaamheid en kwaliteit van het resultaat rechtvaardigen echter vaak de prijs.

Is BIAB makkelijk zelf te doen?

Hoewel BIAB enige oefening vereist, is het goed mogelijk om het zelf te doen. Het is wel belangrijk om de juiste technieken te leren en hoogwaardige producten te gebruiken voor het beste resultaat. Kijk van te voren tutorials, lees je goed in of volg een cursus over het aanbrengen van BIAB. En natuurlijk, oefening baart kunst!

Wat heb je nodig om zelf BIAB te doen?

Om zelf BIAB aan te brengen heb je minstens de volgende producten nodig:

  • Een BIAB-product 
  • Een UV- of LED-lamp voor uitharding 
  • Een buffer + nagelvijl
  • Een primer(nail prep) 
  • Basecoat
  • Topcoat
  • Een dun penseel
  • Bokkepootje
  • Ontvetter + nailwipes 

Hoe zorg je ervoor dat BIAB lang blijft zitten?

Om ervoor te zorgen dat je BIAB-nagels lang blijven zitten, is het belangrijk om regelmatig nagelriemolie aan te brengen om je nagels en BIAB te hydrateren. Vermijd ook het gebruik van je nagels als gereedschap om te voorkomen dat ze beschadigd raken. Gebruik milde zeep en water om je handen te wassen, vermijd agressieve chemicaliën en draag handschoenen bij het werken met schoonmaakmiddelen.

Conclusie:

Builder in a Bottle (BIAB) is een geweldig nagelproduct dat zorgt voor duurzame, natuurlijk ogende nagels, die ook kleine correcties kan uitvoeren. Hoewel het misschien prijziger lijkt dan traditionele gellak, biedt het meerdere voordelen en kan het zelfs door beginners zelf worden toegepast. Door de juiste technieken te leren en je BIAB-nagels goed te verzorgen, kun je genieten van mooie, sterke nagels die lang meegaan. 

Ontdek hier de BIAB kleuren van LAKKIE

Terug naar blog