Nagellak vs Gellak

Nagellak vs Gellak

Nagellak is altijd een populaire manier geweest om je nagels er mooi en verzorgd uit te laten zien. Maar wat is het verschil tussen gewone nagellak en gellak? In deze blog leggen we het verschil tussen deze twee soorten nagellak uit, zodat jij kunt beslissen welke het beste bij jou past.

 Gellak starterset

Verschil in kleuren en afwerkingen

 

Gewone nagellak en gellak zijn verkrijgbaar in vele verschillende kleuren, variërend van felroze tot donkerrood en van neonkleuren tot pasteltinten. Je kunt ook kiezen uit verschillende afwerkingen, zoals glanzend, mat, glitter en parelmoer. De lak van gellak is wat dikker dan gewone nagellak. Gellak is vooral populair vanwege de mooie glans en de langdurige resultaten.

 

Verschil in aanbrengen

 

Gewone nagellak is relatief eenvoudig aan te brengen. Je brengt het aan op de nagels met een kwastje en laat het drogen. Meestal stinkt het aanbrengen van nagellak. Het aanbrengen van gellak is echter iets ingewikkelder. Het proces omvat verschillende stappen, zoals het reinigen van de nagels, het aanbrengen van een basislaag, het uitharden onder UV-licht, het aanbrengen van een of meer lagen gellak en tenslotte het aanbrengen van een toplaag. Dit alles moet nauwkeurig gebeuren om een mooi en duurzaam resultaat te bereiken. Aan gellak zit nauwelijks geur en stinkt niet wanneer je dit aanbrengt. Meestal ben je met nagels lakken met nagellak 10 tot 15 minuten bezig en met gellak al gauw 30 tot 60 min. 

 Uv led nagellamp

Verschil in duurzaamheid

 

Gewone nagellak blijft meestal maar 2 dagen mooi en het kan gemakkelijk chippen of slijten als je je nagels veel gebruikt. Gellak daarentegen is veel duurzamer en blijft meestal langer zitten zonder te chippen of te slijten. Gellak kan tot twee weken blijven zitten en kan tegen een stootje, ideaal dus een actieve levensstijl. Gellak verhard ook je nagels waardoor ze veel minder snel breken.

 

Verschil in verwijdering

 

Het verwijderen van gewone nagellak is gemakkelijk en kan snel gedaan worden met nagellakremover. Het verwijderen van gellak is echter een iets ingewikkelder proces en vereist speciale gellakremover, folie en een manicurestokje om de gellak veilig en volledig te verwijderen. Het kan een beetje tijdrovend zijn, maar als het op de juiste manier wordt gedaan, zal het je nagels niet beschadigen.

 

Conclusie

 

Gellak en gewone nagellak hebben beide hun eigen voordelen en nadelen. Gewone nagellak is gemakkelijk aan te brengen en te verwijderen, terwijl gellak duurzamer is en langer meegaat. Overweeg je levensstijl en hoeveel tijd en zorg je wilt besteden aan je nagels bij het kiezen van de juiste nagellak. Ongeacht je keuze, zorg er altijd voor dat je nagels schoon, gezond en goed verzorgd zijn!

 

Ben je nieuwsgierig naar gellak? Ontdek hier alle LAKKIE kleuren

Prachtige zacht roze gellak met zilveren glitters

Terug naar blog